Одбравте да купите :
All4Home
Sale!

Tornado S26

83.000,00 ден 69.900,00 ден

– Динамичен систем на согорување
– Автоматско подесување на параметри на согорување
– Автоматско препознавање на квалитет на пелет
– Контрола на подпритисок во комората за согорување
– Контрола на примарен воздух
– Контрола на температура на вода
– Контрола на собна температура
– Интегрирана пумпа и експанзија
– Интегрирани турбулатори во водениот изменувач
– Интегрирани сигурноносни системи
– Интегриран систем против замрзнување
– Интегриран тајмер
– Интегрирана автоматска процедура за самочистење
– Вграден горилник од сив лив (гус)
– Вграден транспортер од сив лив (гус)
– Можност за контрола на температура на бафер
– Можност за додавање на Wi-Fi собен термостат
– Можност за ресетирање на фабрички параметри
– Можност за вградување на сензор за ниво на пелет
– Можност за вградување на систем за автоматско дополнување на вода
– Можност за додавање на 4Heat Wi-Fi модул
– Повеке детали на ФРИКО веб страната

Category:

Description

 • Номинална снага : 25.92 KW
 • Редуцирана снага : 7.81 KW
 • Топлински излез на вода : 23.92 KW
 • Топлински излез во простор : 2.0 KW
 • Капацитет на резервоар : 36 Kg
 • Капацитет на котел : 50 L
 • Дијаметар на издувна цевка : 80 mm
 • Енергетска ефикасност : 93.4 %
 • Капацитет на загревање во m2 : 155-230
 • Капаците на загревање во m3 : 420-630
 • Потрошувачка на пелет на максимум : 5.2 Kg/h
 • Потрошувачка на пелет на минимум : 1.62 Kg/h
 • Просечна потрошувачка за 24h : 1.2-1.7 Kg/h
 • Автономија на работа : 21-30 h
 • Температура на издувни гасови : 80-118 степени
 • Инсталирана електрична моќ : 360 W
 • Просечена потрошувачка на ел.енергија на час : 30-80 W
 • Максимален притисок на котел : 3 bar
 • Работен притисок на котел : 1.8 bar
 • Тежина : 200 Kg
 • Димензии : 640x650x1150 mm