Одбравте да купите :
All4Home
Sale!

Tornado P21

79.950,00 ден 67.590,00 ден

– Динамичен систем на согорување
– Автоматско подесување на параметри на согорување
– Автоматско препознавање на квалитет на пелет
– Контрола на подпритисок во комората за согорување
– Контрола на примарен воздух
– Контрола на температура на вода
– Интегрирана пумпа и експанзија
– Интегрирани турбулатори во водениот изменувач
– Интегрирани сигурноносни системи
– Интегриран систем против замрзнување
– Интегриран тајмер
– Интегрирана автоматска процедура за самочистење
– Вграден горилник од сив лив (гус)
– Вграден транспортер од сив лив (гус)
– Можност за контрола на температура на бафер
– Можност за додавање на Wi-Fi собен термостат
– Можност за ресетирање на фабрички параметри
– Можност за вградување на сензор за ниво на пелет
– Можност за вградување на систем за автоматско дополнување на вода
– Можност за додавање на 4Heat Wi-Fi модул
– Повеке детали на ФРИКО веб страната

Category:

Description

 • Номинална снага : 20.98 KW
 • Редуцирана снага : 7.81 KW
 • Топлински излез на вода : 20.4 KW
 • Топлински излез во простор : 0.53 KW
 • Капацитет на резервоар : 26 Kg
 • Капацитет на котел : 45 L
 • Дијаметар на издувна цевка : 80 mm
 • Енергетска ефикасност : 92.1 %
 • Капацитет на загревање во m2 : 125-190
 • Капаците на загревање во m3 : 340-510
 • Потрошувачка на пелет на максимум : 4.2 Kg/h
 • Потрошувачка на пелет на минимум : 1.62 Kg/h
 • Просечна потрошувачка за 24h : 1.0-1.5 Kg/h
 • Автономија на работа : 17-26 h
 • Температура на издувни гасови : 88-128 степени
 • Инсталирана електрична моќ : 360 W
 • Просечена потрошувачка на ел.енергија на час : 30-80 W
 • Максимален притисок на котел : 3 bar
 • Работен притисок на котел : 1.8 bar
 • Тежина : 180 Kg
 • Димензии : 640x650x1050 mm